Werkzoekenden

Zoek je werk?

Dreig jij jouw baan te verliezen? Moet je stoppen met je bedrijf? Kan je begeleiding gebruiken bij het vinden van ander of nieuw werk? Wil je een opleiding gaan doen of omscholen? Woon je in Almere, Lelystad, Dronten, Urk of Noordoostpolder? We kunnen je ondersteunen in jouw zoektocht. Neem meteen contact op voor je weg naar nieuw werk.  Het Regionale Mobiliteitsteam van Flevoland, is er voor jou!
 
Bel voor een kennismaking met 06-11080853 of een e-mail sturen naar: info@rmtflevoland.nl
RMT is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 13 uur

 

De gemeente, UWV, werkgevers en vakbonden hebben afgesproken dat zij de komende jaren zorgen voor extra banen voor mensen met een beperking of ziekte. Dit heet ‘de banenafspraak’. Is het voor jou niet mogelijk om zelfstandig het minimumloon te verdienen en komt dit door een beperking of ziekte? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een ‘indicatie banenafspraak’.

Indicatie banenafspraak

Met een ‘indicatie banenafspraak’ val je onder de doelgroep van deze banenafspraak. Je komt dan in aanmerking voor een van deze extra banen. Het werkt als volgt:

  1. Om in aanmerking te komen voor een indicatie banenafspraak, beoordeelt UWV eerst je arbeidsvermogen. Je kunt een 'indicatie banenafspraak' krijgen en opgenomen worden in het doelgroepen register als het UWV beoordeelt: 
    • dat je arbeidsvermogen hebt, maar kun jij door een ziekte of beperking niet minimaal het minimumloon verdienen.
    • dat je hulp of begeleiding nodig hebt bij het vinden van of uitvoeren van werk.
  2. Met deze indicatie helpt de gemeente je met zoeken naar een passende baan. Werkgevers die een baan aan mensen uit de doelgroep bieden, kunnen dan ook een beroep doen op de gemeente. Bijvoorbeeld voor jouw begeleiding. 

 

Cookie-instellingen