Leerlingen praktijkonderwijs gaan actievoeren

16-01-2024 535 keer bekeken 0 reacties

Iedereen die voltijd studeert aan het mbo, hbo of de universiteit krijgt een ov-studentenkaart om met de bus en de trein te reizen. Voor veel leerlingen van PrO, de praktijkschool in Almere, geldt dit niet. Zij moeten de volle mep betalen en gaan daarom actievoeren.

Iedereen die voltijd studeert aan het mbo, hbo of de universiteit krijgt een ov-studentenkaart om met de bus en de trein te reizen, maar niet de 16-jarige Modesty Braafheid en zo'n zestig andere leerlingen van PrO, de praktijkschool in Almere. Zij moeten de volle mep betalen en gaan daarom donderdag actievoeren in Den Haag. Dit meldt Omroep Flevoland.

Vanaf dit jaar zouden de ongeveer 12.000 praktijkschoolleerlingen in Nederland die stagelopen ook een ov-kaart krijgen, maar vlak voor kerst liep onderwijsminister Mariëlle Paul weten dat dat voor de meeste leerlingen toch niet doorging. Slechts een klein groepje heeft volgens haar recht op de kaart en dan ook pas vanaf 2026.

De teleurstelling bij directeur Bertien Hoek van PrO Almere, partner van RWF, is groot. ‘Ik vind het onrechtvaardig en het maakt je boos. Terwijl onze leerlingen het juist nodig hebben. Ze hebben het al niet zo breed en een vergoeding om naar je stage te gaan, helpt ongelofelijk veel. Bovendien brengt gratis openbaar vervoer de leerlingen extra kansen, want het kan je een stageplek geven die je anders niet had gekregen.’

Lees het hele artikel en bekijk de video op de website van Omroep Flevoland: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/364002/leerlingen-praktijkschool-almere-geef-ons-ook-ov-studentenkaart

 

 

 

Cookie-instellingen