Farouq kreeg de kans op te laten zien wat hij kan

24-11-2023 249 keer bekeken 0 reacties

‘Mijn diploma Economie is in Nederland niet geldig, maar toch heb ik de kans gekregen om te laten zien wat ik kan’. Farouq (40) is een Syrische vluchteling en heeft inmiddels een mooie baan als financieel administratief medewerker bij de KMM Groep in Lelystad.

‘Ze hebben mij een proeftijd gegeven om te kijken of dit een match was en nu heb ik een vast contract!’, vertelt Farouq met een glimlach en een kleine twinkeling in zijn ogen. ‘Ik heb heel leuk werk en lieve collega’s’.

Via 
Werkbedrijf Lelystad is Farouq vijf jaar geleden gekoppeld aan het bedrijf Karmac Informatie & Innovatie bv, een dochterbedrijf van KMM Groep Werkbedrijf Lelystad helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo goed mogelijk passende baan.

Bij Karmac werkte Farouq onder andere aan het digitaliseren van boeken, kranten en magazines. Hier heeft hij 4 jaar gewerkt en stroomde toen door naar zijn huidige functie bij de KMM-groep. Een functie die veel beter aansluit bij zijn kennis en kunde, met een diploma economie op zak. Het is zijn ambitie om ooit ‘financial controller’ te worden, omdat dit het allerbeste aansluit waar hij voor heeft gestudeerd.


‘Als je écht een toekomst wil opbouwen in Nederland, dan is de Nederlandse taal het belangrijkste wat je moet leren als vluchteling’. Toen hij in 2016 als vluchteling in Nederland aankwam, heeft hij gelijk alles op alles gezet om de taal onder de knie te krijgen. Wat zijn verhaal extra mooi maakt, is dat hij zijn vrouw heeft ontmoet bij de taalles en zij nu samen twee jonge kinderen van 4 en 5 jaar hebben. Op zijn computer pronkt een prachtige foto van zijn twee kinderen. Hij vervolgt: ‘Ik heb hier een nieuw leven opgebouwd.’

Farouq sluit af met een tip voor werkgevers. ‘Geef mensen een kans om zich te bewijzen, bijvoorbeeld door middel van een proeftijd. En ga met deze mensen in gesprek, kijk of iemand past of niet, zonder direct al te oordelen.’ Door zijn verhaal te delen laat Farouq zien wat er allemaal mogelijk is als je kijkt naar iemands talenten.

Cookie-instellingen