Even voorstellen

04-09-2023 706 keer bekeken 0 reacties

Projectbureau RWF verwelkomt twee nieuwe collega´s. Amanda Kause gaat als Strategisch Adviseur, Bert Jan Rip vervangen. En Sonja Wollrabe-Hendriks gaat als interim-projectmedewerker, Laura Rouvoet-van Batum vervangen tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Amanda Kause - Senior adviseur

 

 Mijn naam is Amanda Kause en per 1 september 2023 ga ik als Strategisch Adviseur het programmabureau van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) versterken. Daar heb ik heel veel zin in! Ik ben van mening dat werk voor mensen heel belangrijk is ongeacht waar je vandaan komt, van wie je houdt of dat je een beperking hebt. Daarbij schreeuwt het bedrijfsleven om goed geëquipeerd personeel. Dus hier snijdt het mes aan twee kanten. Ik denk dat het RWF bij uitstek een bijdrage kan leveren aan zowel de sociale- als de economische opgaven van Flevoland.

 

Kort over mij
Samen met mijn man en twee zonen woon ik al bijna 25 jaar met veel plezier in Almere. Nu ik ongeveer de helft van mijn leven in Flevoland woon en werk, kan ik met recht zeggen dat ik me een echte Flevolander voel. Ik ben trots op hoe onze provincie zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en ik voel mij verbonden met de pioniersmentaliteit. Mijn lijfspreuk is dan ook: ‘Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden.’ Ik zou mezelf willen omschrijven als een combinatie van denken en doen. Ik ben een echte verbinder en probeer vanuit ieders perspectief belangen bij elkaar te brengen en te wegen. Ik werk graag samen met collega’s en partners naar concrete resultaten toe.

Werkervaring
Na afronding van mijn studie Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik eerst gaan werken bij de Informatie Beheer Groep (nu DUO) in Groningen. In 1999 vond ik een baan als communicatieadviseur bij de afdeling Sociale Zaken en later als accounthouder bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Almere. In 2007 ben ik als bestuursadviseur/woordvoerder bij de provincie Flevoland gaan werken voor gedeputeerde Economische Zaken Andries Greiner. Daar heb ik geleerd om snel te schakelen, me bewust te zijn van de omgeving, actualiteit en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Sinds 2017 ben mij gaan specialiseren op het gebied van human capital bij de afdeling Gebiedsprogramma’s en Europa. Daar heb ik het programma Talent kleurt Flevoland opgezet om jongeren (12-25 jaar) met een bèta interesse middels stages en maatschappelijke opgaven kennis te laten maken met de Flevolandse arbeidsmarkt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met human capital vraagstukken in relatie tot de woningbouwopgave en de energietransitie van de provincie.

Wat ga ik bij het RWF doen?
Vanuit het programmabureau RWF zal ik het RWF gaan ondersteunen als strategisch adviseur en zal de werkgroepen van het BO RWF van mijn advies voorzien. De eerste taak die ik zal oppakken is het leiden van het project Hoofdzaak Werk, dat tot doel heeft om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar duurzaam werk te geleiden. Daarnaast zal ik een aantal taken van Bert Jan Rip overnemen t.a.v. de ondersteuning van de sectortafels, het UBO en MT RWF. Ik zal tevens projecten en programma’s verkennen i.s.m. gemeenten en de provincie in Flevoland.

Persoonlijke noot
Toen Karin Senf me vroeg om voor het RWF te komen werken, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Vanwege slijtage in mijn rug en moeilijk lopen, ben sinds een aantal jaar voor ongeveer 20 uur inzetbaar. Ik heb zelf ervaren hoe je moet knokken om met een fysieke beperking te blijven werken. Er heerst nog veel onbegrip, terwijl er zoveel wél kan. Daar zet ik me graag voor in!

Sonja Wollrabe-Hendriks - Projectmedewerker

Mijn naam is Sonja Wollrabe-Hendriks (8 februari 1967) en per 1 september 2023 ga ik het RWF voor een half jaar ondersteunen in de rol van projectmedewerker, ter tijdelijke vervanging van Laura Rouvoet-van Batum. Flevoland is voor mij vooralsnog onbekend terrein, maar ik houd van reizen, ervaren en ontdekken. Op die manier ben ik ook bij Public Support beland, mijn werkgever, die interim opdrachten voor mij zoekt in secretariële, organisatorische en administratieve ondersteuning. Deze manier van werken noem ik vrijheid in verbondenheid en het houdt mij scherp en flexibel.

 

Inmiddels heb ik ruim 35 jaar ervaring in ondersteuning in verschillende rollen en branches. En nog steeds met heel veel plezier. Zo zie ik op het moment van schrijven erg uit naar de invulling van de rol van projectmedewerker bij het RWF. Ik meen er veel van te kunnen leren, nieuwe mensen te ontmoeten en bij te kunnen dragen aan een brede ondersteuning van programmamanager Karin Senf. Vanaf begin september eerst de inwerkperiode samen met Laura en dan vanaf half oktober de overdracht. Dankbaar dat ik mag komen, erg veel zin in dit nieuwe avontuur en vooral ook uitziend naar de samenwerking.

Samen met mijn echtgenoot en onze dochter van 22 wonen wij in Uitgeest, Noord-Holland, waar het goed toeven is nabij zee, strand, bos en duin. Plekken waar ik zelf graag oplaad en inspiratie opdoe. Ik houd van diepere gesprekken over leven en dood, lezen, schrijven, wandelen, fietstochten op mijn e-bike, yoga en qi gong.

De wereld een beetje mooier maken, daar draag ik op mijn manier graag aan bij.

 

Cookie-instellingen