Laurentien van Oranje zet genomineerden in het zonnetje

17-05-2024 101 keer bekeken 0 reacties

De genomineerden voor de Participatiepenning 2024 zijn bekend: Ingroen Projecten (Noordoostpolder), Key2 Finance (Almere), Schoolvereniging Rehoboth Prinses Beatrix school (Urk), Staatsbosbeheer Zeewolde (Zeewolde), Woonzorg Flevoland (Lelystad) en Rataplan (Dronten).

Tijdens het Flevopenningengala op 7 juni 2024 worden de genomineerden in het zonnetje gezet én wordt bekend welk bedrijf of organisatie de Participatiepenning in ontvangst mag nemen en zich ambassadeur voor een inclusieve arbeidsmarkt mag noemen.

Laurentien van Oranje, co-founder en director van de number 5 foundation, reikt de Participatiepenning uit. Laurentien van Oranje zet zich sinds 2001 in voor de bevordering van laaggeletterdheid. De Participatiepenning is een initiatief van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Het initiatief brengt het nut en noodzaak van de inclusieve arbeidsmarkt onder de aandacht.

De genomineerden blinken uit op een of meerdere van de volgende gebieden:

  • Het beschikbaar stellen van arbeidsplekken voor mensen met een arbeidsbeperking.
  • De manier waarop de onderneming zich als ambassadeur profileert in het kader van de arbeidsparticipatie.
  • En de wijze waarop de onderneming zich in het kader van creatief ondernemerschap (bijvoorbeeld door jobcarving) openstelt voor de participatie van inwoners met een arbeidsbeperking.

Het Flevopenningengala vindt dit jaar plaats in Zeewolde, dat zijn 40-jarige bestaan viert. In een grote feesttent op het evenemententerrein in het dorp verwacht de organisatie zo’n 500 gasten te verwelkomen. Naast de Participatiepenning wordt Flevopenning uitgereikt. Deze prijs gaat naar de topondernemer van Flevoland.

Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland is er voor iedereen op de arbeidsmarkt: werkenden, werkzoekenden en werkgevers. RWF helpt werkenden om zich te blijven ontwikkelen, werkzoekenden om de stap naar werk te zetten en werkgevers bij het vormgeven van (sociaal) werkgeverschap en het vinden van voldoende gekwalificeerde medewerkers.

Meer informatie: https://flevopenningen.nl/

Cookie-instellingen