Vanaf dinsdag 28 februari kan er weer STAP-budget aangevraagd worden 

23-02-2023 491 keer bekeken 0 reacties

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 28 februari een STimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP)-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan gebruikt worden voor een training, cursus of opleiding. 

Omscholen, baan houden of wisselen 

Door om- of bijscholing kunnen werkenden en werkzoekenden voorkomen dat zij hun baan verliezen. Door o.a. de digitalisering verandert de arbeidsmarkt steeds sneller. Er ontstaan nieuwe banen terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis zijn er veel banen verdwenen terwijl er in bepaalde sectoren juist veel vacatures zijn ontstaan. Het STAP-budget helpt men zich aanpassen in deze veranderende arbeidsmarkt. 

STAP-budget aanvragen 
Geïnteresseerden kunnen één keer per jaar het STAP-budget aanvragen via de website van het UWV. Elke twee maanden start een aanvraagperiode waarvan dinsdag 28 februari de eerste is van 2023. Is het geld van de huidige periode op, kan er de volgende periode weer een aanvraag in gediend worden. 

Voorwaarden 
De volgende voorwaarden gelden bij een aanvraag van het STAP-budget: 

  • de deelnemer is 18 jaar of ouder 
  • de deelnemer ontvangt geen AOW 
  • de training, cursus of opleiding moet in het STAP-register staan 
  • de training, cursus of opleiding moet nog niet gestart zijn op het moment van de aanvraag 
  • de aanvraag moet minimaal vier weken voor de start van de training, cursus of opleiding ingediend zijn 

Persoonlijk advies 
Naast het STAP-budget zijn er andere hulpmiddelen. Werkenden en werkzoekenden in Flevoland kunnen o.a. terecht bij RMT Flevoland en Leerwerkloket Flevoland voor een adviesgesprek over hun loopbaan.

Cookie-instellingen