Werkbedrijf Lelystad en Randstad bundelen hun krachten

06-12-2018 1547 keer bekeken 0 reacties

Direct Werk: nieuwe samenwerking om meer uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen.

Werkbedrijf Lelystad en Randstad gaan een publiek-private samenwerking aan onder de naam Direct Werk. De samenwerking heeft als doel meer uitkeringsgerechtigden in de gemeente Lelystad sneller aan een betaalde baan te helpen, de mismatch op de arbeidsmarkt te lijf te gaan en om van elkaar te leren. De samenwerking is een gevolg van eerdere succesvolle samenwerking tussen Randstad en publieke partijen. De overeenkomsten zijn vandaag ondertekend.

De samenwerking tussen bedrijfsleven en publieke partijen is een bewezen succesformule. “Met onze aanpak blijft een groot aantal geplaatste kandidaten uiteindelijk aan het werk. 77 procent van hen vindt werk voor 6 maanden of langer. Voor veel mensen maken we dus het verschil: zij zijn weer aan de slag, hebben weer een inkomen en perspectief voor de toekomst”, aldus Yolanda Tieleman, operationeel directeur Randstad HR Solutions.

Randstad draagt bij aan de doelstelling van het Werkbedrijf om te komen tot meer uitstroom, door gebruik te maken van haar database met vacatures, de Randstad Vakschool en haar ervaring bij het begeleiden van mensen naar werk. Het mooiste is dat mensen weer aan het werk gaan en daarmee in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Daarnaast betekent het voor de gemeente ook een besparing op de uitkeringslasten. Daarnaast levert het verzilveren van arbeidspotentieel van de mensen die nu nog aan de kant staan nieuwe kansen voor de werkgevers in de regio. “Het grote voordeel van deze samenwerking is, dat we zo ook inspelen op de toekomstige vragen op de arbeidsmarkt. Wij kunnen hier samen veel in betekenen”, zegt Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad.

Leren van elkaar
Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is dat beide organisaties leren van elkaars kennis en kunde, zodat er wederzijds vaardigheden worden ontwikkeld, er een eigen identiteit ontstaat met een gezamenlijke visie op werk en een duurzame oplossing wordt gevonden voor de arbeidsmarktontwikkelingen in de toekomst.

Foto: Vlnr: Onno Vermooten, directeur Wrkbedrijf Lelysyad en Yolanda Tieleman, operationeel directeur Randstad HR Solutions.

 

0  reacties

Cookie-instellingen